Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Folkeskolen får millioner til mere bevægelse

Der er et 50 millioner kroner på vej fra flere fonde til folkeskolen for at sikre mere bevægelse i skolen.

Bevillinger fra fonde skal give Folkeskolen bedre mulighed for at sikre mere bevægelse blandt eleverne. Arkivfoto
Bevillinger fra fonde skal give Folkeskolen bedre mulighed for at sikre mere bevægelse blandt eleverne. Arkivfoto

De danske folkeskoleelever skal bevæge sig mere.

Det er målet bag en tocifret milliongave fra TrygFonden og Dansk Skoleidræt, som er gået sammen om et nyt projekt kaldet »Sunde Børn Bevæger Skolen«. Det skriver Politiken.

Projektet skal over de kommende fem år skal sende 50 millioner kroner fra TrygFonden ud til landets skoler og skabe mere fysisk udfoldelse i løbet af skoledagen.

Midlerne skal blandt andet bruges til at gøre fysisk aktivitet til en del af undervisningen og ved at få eleverne til at være mere fysisk aktive i frikvartererne.

Folkeskolereformen fra sidste år lagde op til, at de danske skoleelever skal bevæge sig mere i løbet af den nye, længere skoledag.

Ifølge Dansk Skoleidræt har cirka 200 skoleledere indtil videre vist interesse for at deltage i projektet.

»Opbakningen viser, at nu er momentet kommet til, at skolelederne er blevet parate til at tænke i bevægelse. Skolelederne har haft travlt med at integrere reformens andre elementer. Nu er de klar til at prioritere bevægelse«, siger Niels Grinderslev, der er generalsekretær i Dansk Skoleidræt, til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.