Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Folkeskoleelever er tynget af uddannelsesvalg

Elever i udskolingen oplever manglende hjælp og stress over, hvilken uddannelse, de skal vælge, viser rapport.

Elever i ottende klasse føler et stort pres i forhold til at vælge uddannelse. Free/Colourbox
Elever i ottende klasse føler et stort pres i forhold til at vælge uddannelse. Free/Colourbox

København. Elever i 8. klasse er pressede og oplever, at de ikke får den nødvendige vejledning til at vælge ungdomsuddannelse.

Det skriver Politiken med afsæt i en ny rapport for Danmarks Evalueringsinstitut, EVA.

- De unge tænker overraskende meget over uddannelsesvalget og har en klar forestilling om, at det er vigtigt at have en plan. Bagsiden af den medalje er, at vi ser rigtig mange, der oplever det som et stort pres at skulle vælge.

- Det er jo ikke så mærkeligt, at man føler et pres, men man skal tage alvorligt, at de allerede i ottende klasse oplever så stort et pres og et behov for hjælp, siger chefkonsulent i EVA Anne Sophie Madsen til Politiken.

Rapporten viser, at næsten halvdelen af alle elever i ottende klasse føler et stort pres over at skulle vælge uddannelse, og næsten hver fjerde ikke mener, at de får tilstrækkelig hjælp og rådgivning.

5300 unge har taget del i undersøgelsen, der viser, at det er unge over en bred kam, der føler sig pressede.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) fortæller til Politiken, at hun ikke mener, at flere midler til rådgivning er svaret.

- Vi skal se på uddannelsesvejledning som noget, der er indbygget som en del af undervisningen i udskolingen.

- Når man bliver uddannelsesparathedsvurderet, er det lærernes opgave at vejlede de unge bedre i forhold til deres kvalifikationer og muligheder, siger hun til avisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.