Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Folkekirken ramt af alvorlig præstemangel

Kombination af en forholdsvis høj aldersprofil blandt de eksisterende præster og manglen på nye teologiske kandidater er en kæmpe udfordring for folkekirken, mener professor.

Folkekirken risikerer i de kommende år at komme til at mangle mange præster, skriver Kristeligt Dagblad.

Antallet af nye teologiske kandidater falder dramatisk, og for at undgå præstemangel skal folkekirken årligt bruge cirka 100 nye teologiske kandidater. Men i 2014 udgik kun 55 kandidater fra pastoralseminarierne i Aarhus og København, oplyser Folkekirkens Uddannelses-og Videnscenter.

Formand for Præsteforeningen, Per Bucholdt Andreasen mener, at risikoen for markant præstemangel er alvorlig.

»Kombination af en forholdsvis høj aldersprofil blandt de eksisterende præster og manglen på nye teologiske kandidater er en kæmpe udfordring for folkekirken. Situationen forværres af, at en stor del af folkekirkens præsteembeder findes i landområder, som i disse år oplever en affolkning og problemer med at tiltrække arbejdskraft,« siger han til avisen.

Der er historisk lav arbejdsløshed blandt præster.

I oktober 2014 var arbejdsløsheden nede på 2,7 procent efter i årevis at have ligget mellem 5 og 10 procent, skriver Kristeligt Dagblad.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.