Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Første gang elitebetjent rammes af skud

Politiets Efterretningstjenestes Aktionsstyrkes medlemmer er uddannet i ildkamp, men i nat blev en betjent ramt af tre skud under en narkoaktion.

De formodede narkosmugleres bød bliver transporteret væk fra Aalbæk Havn.
De formodede narkosmugleres bød bliver transporteret væk fra Aalbæk Havn.

Nattens drama på havnen i den lille nordjyske by Aalbæk resulterede i, at en betjent fra Politiets Efterretningstjenestes Aktionsstyrke (AKS) for første gang blev ramt af skud. Det skriver dr.dk.

Ifølge politiet blev betjenten ramt to gange i lysken og hårdt såret, skønt han var iført skudstikker vest og hjelm, men mandag morgen var han uden for livsfare.

I skudvekslingen med formodede smuglere blev en af de formodede kriminelle dræbt.

Ifølge DRs kriminalredaktør, Claus Buhr, har politiet haft en klar formodning om, at de kunne møde væbnet modstand, ellers havde betjentene ikke været udstyret med sikkerhedsudstyret.

- Når aktionsstyrken er inde over, er det her en planlagt aktion. Det vil sige, at politiet havde forventet, at det var farlige kriminelle, som de stod over for, siger han til dr.dk.

Han forklarer, at aktionsstyrken, der også er kendt som det danske terrorkorps, bruges som kampstøtte til politiaktioner, og at de er uddannet i ildkamp.

I forbindelse med aktionen har politiet beslaglagt 250 kilo hash og flere køretøjer, og et våben fra motorbåden er sikret. Nordjyllands Politi vil ikke udelukke, at der er flere gerningsmænd i sagen, hvorfor grundlovsforhøret mandag bliver holdt for lukkede døre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.