Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fødevarestyrelsen advarer kvinder om farlige piller

Kvinder i overgangsalderen skal undgå produkter med indhold af planten Cimicifuga racemosa, der er farlig for leveren, advarer Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen advarer igen de danske kvinder mod at købe piller på nettet, der indeholder den farlige plante Cimicifuga racemosa, også kaldet sort slangerod.

De farlige piller sælges som supplement til kvinder i overgangsalderen, som har hedeture og humørsvingninger. Men indtagelse af stoffet kan forårsage leverskader, oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside. Den advarer navnlig mod produkterne Femivital, Black Cohosh/Sort Cohosh, Black Cohosh Cimicifuga og Menozac.

De farlige piller bliver solgt på en række udenlandske hjemmesider, der henvender sig til danske forbrugere. De er derfor ofte på dansk og tilbyder dansk telefonsupport på danske telefonnumre, men myndighederne herhjemme har ikke kontrol med de udenlandske hjemmesider og deres produkter. Derfor skal man være meget forsigtig med at købe deres kosttilskud, lyder det fra styrelsen. Og hvis man allerede har købt den type piller, er opfordringen fra styrelsen klar: Smid dem ud.

Sådan lød opfordringen allerede i 2010 og 2011 fra Fødevarestyrelsen om de selvsamme produkter. Styrelsen advarer i det hele taget mod at købe produkter på nettet, som ikke kan købes i almindelige butikker, og navnlig produkter, hvor indholdet ikke angives præcist.

De danske myndigheder har orienteret de relevante udenlandske myndigheder om hjemmesiderne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.