Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fodboldklub flytter kamp af frygt for bander

Den seneste tids skyderier og uroligheder i København går nu ud over sportsklubber på Nørrebro.

Arkivfoto. Fodboldklubben Nørrebro United valgte sidste fredag at flytte en turneringskamp fra hjemmebanen på Nørrebro til Østerbro.
Arkivfoto. Fodboldklubben Nørrebro United valgte sidste fredag at flytte en turneringskamp fra hjemmebanen på Nørrebro til Østerbro.

Knivstikkerier, skyderier og advarsler fra politiet har præget sommeren i det nordvestlige København, og nu får urolighederne også betydning for unge i bydelens sportsklubber.

Det skriver DR P4 København.

Fodboldklubben Nørrebro United valgte sidste fredag at flytte en turneringskamp fra hjemmebanen i Mimersparken ved siden af Mjølnerparken til en bane ved Ryparken på Østerbro.

»Flere af spillerne og træneren var utrygge ved at skulle spille efter mørkets frembrud, og så lytter vi selvfølgelig,« siger formanden for Nørrebro United, Flemming Jensen, til DR P4 København.

Problemet med utrygge unge ser man også i andre sportsklubber, fortæller formand for Nørrebro Lokaludvalg Mogens Petersen, som er i kontakt med mange af områdets beboere.

»Andre sportsklubber har været ude for de samme problemer. Der har det vist sig ved, at de unge ikke møder op til træning med begrundelsen, at de ikke tør gå til og fra Nørrebrohallen,« siger han til DR P4 København og tilføjer:

»Jeg hører også fra en del forældre, som bor i det område, at de ikke tør lade deres børn gå ud om aftenen.«

Nørrebro United har indtil videre kun flyttet den ene kamp, og umiddelbart har klubben ikke planer om at flytte flere kampe.

DBU har heller ikke tænkt sig at gå forrest i forhold til at rykke fremtidige kampe ud af bydelen. I hvert fald ikke før klubberne udtrykkeligt beder om det, siger formand for DBU København Henrik Ravnild.

»Vi går ikke proaktivt ind og begynder at gå bandernes ærinde og flytter kampe, for så har hele befolkningen og fodbolden jo tabt,« siger han til DR P4 København.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.