Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fodbold i tv: Her får du mest for pengene

Du kan spare mange penge ved at se fodbold via en streamingtjeneste i stedet for at have en tv-pakke, viser en undersøgelse.

København. Hvis du primært holder fast i din tv-pakke for at kunne se fodbold i fjernsynet, så kan der være penge at spare ved at skifte tv-pakken ud med en streamingtjeneste.

Samlino.dk har undersøgt, hvad det koster at se fodbold fra den spanske, engelske og danske liga samt Champions League. Og du behøver ikke nødvendigvis at betale for den dyreste tv-pakke for at få masser af fodbold i fjernsynet.

- Vi ser en tendens til, at man som forbruger kan spare rigtig mange penge, hvis man er parat til at se fodbold via nogle af de mange online streamingtjenester, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør i Samlino.dk.

Med Dplay kan du få adgang til Premier League- og La Liga-kampe samt udvalgte kampe i Superligaen til 159 kroner om måneden eller en årlig pris på 1908 kroner.

Hvis du også gerne vil se Champions League, så kan du købe Viaplay Sport, som har en månedlig pris på 269 kroner eller en årlig pris på 3228 kroner.

Ifølge Kenneth Cortsen, der er sportsøkonom ved University College Nordjylland og Aarhus Universitet, vil vi se endnu flere onlinebaserede tjenester, der satser på sport i fremtiden, som følge af at medieforbruget generelt bliver mere fragmenteret.

- Vi har allerede set, at mange forbrugere fravælger den store tv-pakke og i stedet vælger præcis de kanaler, de gerne vil have, siger han.

Men man skal ikke negligere den bekvemmelighed, der kan være forbundet med at holde fast i sin store tv-pakke, påpeger Kenneth Cortsen.

- Med tv-pakken skal man ikke forholde sig til hvilke kanaler, man gerne vil have, eller på hvilke hjemmesider, man kan finde sin sport. Den store tv-pakke giver en bekvemmelighed, og det er ofte det, der gør, at folk er villige til at betale ekstra, siger han.

Hvis du gerne vil holde fast i din tv-pakke, så kan du for 2988 kroner om året få adgang til Premier League-, La Liga- og Superliga-kampe samt 25 tv-kanaler hos Telia.

Men:

- Vær opmærksom på, at fordi en kanal viser kampe fra eksempelvis Superligaen, er det ikke alle kampe fra ligaen, der vises på kanalen. TV3+ viser eksempelvis hovedkampen, hvor Canal 9, TV3 Sport og Eurosport må nøjes med mindre attraktive kampe, siger Kristian Pitzner-Jørgensen fra Samlino.dk.

Hvis du gerne vil have en tv-pakke med TV3+, så er det billigst med en Viasat Basispakke for 289 kroner om måneden eller 3667 kroner det første år inklusiv oprettelse.

Er du kun interesseret i TV3+, så kan du også via Boxers "vælg selv"-løsning få kanalen, samt ni gratis kanaler til 169 kroner om måneden plus en oprettelse på 199 kroner, hvilket giver en pris på 2227 kroner det første år.

Generelt skal du indstille dig på, at sportskanaler er dyrere end andre kanaler, og det hænger sammen med, at der er stor efterspørgsel på sport i tv, fortæller Kenneth Cortsen.

- Sporten har en evne til at flytte markedsandele, fordi sport er god underholdning. Folk bliver bevægede og fascinerede af sport, og det gør at sport har en tiltrækningskraft, siger han.

- Der er for eksempel stor konkurrence om rettighederne til Premier League-fodbold, og det er med til at presse prisen i vejret, siger han.

 

Fakta: Her kan du se fodbold i fjernsynet

- Champions League: TV3 Sport 1, TV3 Sport 2 og TV3+ har rettigheder.

- Premier League: TV3 Sport 1, TV3 Sport 2, TV3+ og 6'eren har rettigheder.

- La Liga: TV3 Sport 1, TV3 Sport 2, TV3+, 6'eren, Canal 9 og Eurosport 2 har rettigheder.

- Superligaen: TV3 Sport 1, TV3 Sport 2, TV3+, Canal 9 og Eurosport 2 har rettigheder.

Kilde: Samlino.dk.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.