Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FOA-formand glad for LOs håndsrækning

Formanden for FOA, Dennis Kristensen, er glad for, at LOs hovedbestyrelse stadig holder døren på klem for ham. Men han er endnu ikke overbevist om, at Harald Børsting har lyttet til hans kritik af forbundet.

»Jeg er glad for, at Harald (Børsting, red.) rækker hånden ud for at finde en løsning. Jeg tager gerne i mod den, hvis den ikke indeholder det skjulte budskab, at jeg og dem, der ikke er partimedlemmer, stadig vil blive frasorteret på møder, hvor modparten kun ønsker at have partimedlemmer med,« siger FOA-formand, Dennis Kristensen (th.). Arkivfoto.
»Jeg er glad for, at Harald (Børsting, red.) rækker hånden ud for at finde en løsning. Jeg tager gerne i mod den, hvis den ikke indeholder det skjulte budskab, at jeg og dem, der ikke er partimedlemmer, stadig vil blive frasorteret på møder, hvor modparten kun ønsker at have partimedlemmer med,« siger FOA-formand, Dennis Kristensen (th.). Arkivfoto.

Formanden for FOA, Dennis Kristensen, kan stadig nå at ombestemme sig, hvis han vil tilbage i varmen hos LOs daglige ledelse. Det oplyser formanden for LO, Harald Børsting, fredag efter et møde i LOs hovedbestyrelse. Den melding glæder Dennis Kristensen.

»Jeg er glad for, at Harald (Børsting, red.) rækker hånden ud for at finde en løsning. Jeg tager gerne i mod den, hvis den ikke indeholder det skjulte budskab, at jeg og dem, der ikke er partimedlemmer, stadig vil blive frasorteret på møder, hvor modparten kun ønsker at have partimedlemmer med,« siger han.

Dennis Kristensen meddelte 5. maj, at han trådte ud af LOs daglige ledelse, efter det kom frem, at resten af ledelsen havde holdt møde i Beskæftigelsesministeriet uden ham. Ifølge FOA-bossen selv skyldes den manglende invitation til mødet, at han ikke er medlem af Socialdemokratiet - hvilket Harald Børsting til gengæld er.

»Det er tidligere blevet afsløret, at der har været en lang række møder uden mig. Der har således være en parallel ledelse i LO, der er styret af partipolitik,« siger Dennis Kristensen og tilføjer:?»Harald Børsting må naturligvis mødes med socialdemokrater og diskutere socialdemokratisk politik, men det er ikke acceptabelt, hvis Harald Børsting møder op med LO-kasketten på. Det er ikke okay. Det er at træde de demokratiske spilleregler i LO under fode.«

I en pressemeddelelse fastslår LO-formanden Harald Børsting, at FOA og LO »har brug for hinanden i det faglige fællesskab. Fagbevægelsen mister indflydelse, hvis vi er splittet«.

Dennis Kristensen fortæller, at han endnu ikke har haft tid til at tale med Børsting efter hovedbestyrelsesmødet i dag, men at han vil kontakte LO-formanden snarest muligt til en snak om det fremtidige arbejde.

Dennis Kristensen er flere gange tidligere blevet karakteriseret som en enegænger og klassens frække dreng blandt fagbosserne. Blandt andet trak han i 2013 i protest FOA ud af samarbejdsgruppen OAO, der samler LO-fagforeninger i det offentlige.

FOA-formandens afløser i LOs daglige ledelse bliver udpeget på det næste hovedbestyrelsesmøde, der finder sted til september.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.