Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flyvende læger rykker ud til flere akutte patienter

Tre lægebemandede helikoptere gik sidste år i luften flere end 3500 gange - det er en stigning på 40 procent.

De tre lægebemandede helikoptere i Skive, Billund og Ringsted gik sidste år på vingerne mere end 3500 gange for at hjælpe borgere med akut behov for hjælp.

Det er 40 procent flere gange end året før, viser en ny rapport, som Danske Regioner offentliggør lørdag.

- Helikopterne sikrer, at borgerne får hurtig og højtspecialiseret hjælp, uanset hvor i landet man bor, siger Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner, i en pressemeddelelse.

Ordningen med de tre akuthelikoptere blev etableret i slutningen af 2014.

Siden da har de flyvende læger fået mere og mere travlt.

I 2015 rykkede man ud 2569 gange, og sidste år blev helikopterne aktiveret hele 3593 gange. Det svarer til en stigning på 40 procent.

Den stigende aktivitet svarer til, at hver helikopter i gennemsnit flyver mere end tre missioner året rundt fra baserne i Skive, Billund og Ringsted.

- Helikopterne kan komme hurtigt frem over store afstande og er med til at sikre, at alle borgere får hurtig hjælp, siger Bent Hansen.

Helikopterne flyver primært til egne af landet, hvor akut syge eller tilskadekomne borgere har langt til specialiseret behandling.

Der er således registreret flest flyvninger til kommunerne i det vestlige og sydlige Jylland, Samsø, Ærø, Læsø og de syd- og østlige kommuner på Sjælland og Bornholm.

Blandt de patienter, som akuthelikopterne flyver med, er patienter med hjertesygdomme langt den største gruppe.

Sidste år var 40 procent af patienterne i helikopterne patienter med problemer i hjertet eller kredsløbet, for eksempel hjertestop eller blodpropper.

De tre akuthelikoptere drives i fællesskab af de fem regioner. Landets fem vagtcentraler kan disponere over de tre helikoptere til alle dele af landet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.