Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flygtningebørn mangler værger

Ifølge Røde Kors og Udlændingestyrelsen er der et akut behov for flere værger til uledsagede flygtningebørn. Frivillige danskere skal hjælpe børnene, når deres asylsag skal behandles.

Verdens krig og ufred sender stadig flere mennesker på flugt - dermed også flere børn.

Sidste år kom 838 uledsagede børn under 18 år til Danmark. Det er mere end en fordobling i forhold til året før, viser tal fra Udlændingestyrelsen, og det skaber et akut behov for flere frivillige værger, skriver DR Nyheder.

Lige nu mangler der omkring 60 værger rundt om i landet, fortæller Niels Svankjær Christiansen, der er udviklingskonsulent i Røde Kors, som står for at arrangere kontakten mellem de frivillige voksne og flygtningebørnene.

»Det handler om, at alle børn i Danmark skal sikres af en person, der alene holder sig deres interesser for øje. Det betyder, at børnene ikke alene er overladt til et professionelt system,« siger han til DR Nyheder.

Værgerne får som udgangspunkt forældremyndighed over flygtningebørnene, til de fylder 18 år. Ud over at hjælpe børnene til at falde på plads i Danmark, hjælper værgerne som bisiddere, når børnenes asylsager skal behandles.

»Hvis der ikke er en bisidder til stede, kan vi ikke afholde samtaler, og det kan betyde længere sagsbehandlingstid,« siger Teresa McNair, kontorchef i Udlændingestyrelsen, til DR Nyheder.

Som frivillig værge har man som regel forældremyndighed over et flygtet barn i et til tre år, da de fleste uledsagede flygtningebørn kommer til Danmark som teenagere. Ifølge Røde Kors kræver det robusthed at være værge, men organisationen har gode erfaringer med at bruge frivillige til opgaven.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.