Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flygtninge krydser igen Øresund til fods og forsinker togtrafikken

Ifølge Københavns Politi er der nu næsten dagligt flygtninge, der forsøger at krydse Øresund på gåben.

Svensk politi satte hegn op på togstation i Malmø tidligere på året. Flygtningesituationen har fået svenske og danske politikere til at indføre transportøransvar. Scanpix/50090 Johan Nilsson / Tt
Svensk politi satte hegn op på togstation i Malmø tidligere på året. Flygtningesituationen har fået svenske og danske politikere til at indføre transportøransvar. Scanpix/50090 Johan Nilsson / Tt

Tre personer er natten til fredag blevet anholdt, da de langs togskinnerne over Øresund forsøgte at gå fra Danmark til Sverige. Anholdelserne skete efter et samarbejde mellem dansk og svensk politi.

Det oplyser vagtchef Kristian Aaskov ved Københavns Politi.

- Vi går nu i gang med at finde ud af, hvad status er på de tre personer. Om de har opholdstilladelse i Danmark, eller om de har opholdt sig i Danmark ulovligt, siger vagtchefen og oplyser, at der er tale om flygtninge eller migranter.

Togdriften blev midlertidigt indstillet, men togene kørte igen normalt fra omkring klokken 03.

Det er efterhånden et velkendt fænomen, at flygtninge eller migranter går langs togskinnerne fra Danmark mod Sverige.

- Det sker tæt på dagligt, siger vagtchef Kristian Aaskov.

Fem asylansøgere gik 12. maj gennem tunnelen ved Kastrup via Peberholm til Øresundsbroen og videre til Sverige uden at blive stoppet. Det var angiveligt første gang, at det lykkedes for nogen at gå hele vejen over Øresund uden at blive anholdt.

Øresundsbron, der står for forbindelsen, oplyste i slutningen af maj, at flere end 55 asylansøgere har forsøgt at gå til Sverige i år via tunnel og bro.

I december indførte Sverige et såkaldt transportøransvar. Det fik et flertal i Folketinget til også at vedtage en lov om transportøransvar.

Loven betyder, at trafikoperatører kan straffes, hvis de fragter passagerer uden legitimation og visum til Danmark eller Sverige fra et andet Schengen-land.

Transportøransvaret indebærer blandt andet, at DSB skal kontrollere de rejsendes id, når de skal til Sverige, og hvis politiet fanger rejsende uden id, kan selskabet blive sanktioneret med en bøde på 50.000 svenske kroner.

Id-kontrollen kan være en af årsagerne til, at flere forsøger at tage turen på gåben over Øresund.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.