Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flygtninge konverterer til kristendommen

Et stigende antal asylansøgere konverterer til kristendommen, mange i håbet om at få asyl i Danmark. Tendensen bekræftes af præster og advokater.

Stadig flere flygtninge i Danmark bliver kristne og bruger deres nye religion som et argument for at få opholdstilladelse. Det oplever både præster og advokater, skriver Politiken.

Selv om Flygtningenævnet ikke fører statistik over antallet af asylansøgere, der konverterer til kristendommen, bekræfter sekretariatschef Stig Torp Henriksen tendensen.

»Det er mit indtryk, at der er et stigende antal sager, hvor ansøgeren angiver at være konverteret til kristendommen - enten her i landet eller i udlandet. Det er dog langt fra givet, at ansøgerne får asyl. Det afhænger af en konkret vurdering,« siger Stig Torp Henriksen til Politiken.

Også i Foreningen af Udlændingeretsadvokater oplever man en stigning i antallet af sager, hvor religionsskifte er en del af asylmotivet. Ifølge advokat Helge Nørrung er det ikke nyt, at asylansøgere viser interesse for kristendommen, men det er nyt, at interessen skyldes muligheden for at få asyl.

»Det er nyt for os advokater; tidligere havde konvertering ikke betydning, og nogle gange er det ikke med i den oprindelige sag,« siger advokaten, der understreger, at der er høje krav til asylansøgeren om, at denne har dokumentationen i orden.

Asylansøgeren skal nemlig sørge for at få udtalelser fra eksempelvis præster, der skal kunne dokumentere, at asylansøgeren har været til stede i kirken, ligesom en dåbscertifikat skal fremlægges.

»Hvis ansøgeren er kommet i kirken over lang tid, er der normalt ikke problemer med at vise, at der er tale om en reel konvertering, hvis ikke har jeg set udtalelser fra præster, som skriver, at de opfatter engagementet som oprigtigt, altså en subjektiv udtalelse fra en præst,« siger Helge Nørrung til Politiken.

Som følge af den store efterspørgsel bliver biskopper i landets kirker nu undervist i at håndtere asylansøgere, der henvender sig for at konvertere til kristendommen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.