Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flygtninge bliver væk fra hver fjerde dansktime

Selvom det er obligatorisk for flygtninge og familiesammenførte at lære dansk, møder gruppen ikke op til hver fjerde dansktime, viser tal fra Ankestyrelsen.

Det er obligatorisk for flygtninge og familiesammenførte i kommunernes integrationsprogrammer at lære dansk. Men gruppen møder ikke op til hver fjerde dansktime, skriver Jyllands-Posten.

Det er Dansk Arbejdergiverforening (DA), der har bedt Ankestyrelsen om tal, der viser, hvor stor fraværsprocenten er. Det gennemsnitlige fravær har vist sig at ligge på 27 procent.

Når flygtninge og familiesammenførte er blevet tildelt opholdstilladelse i Danmark, bliver de placeret i en kommune, hvor de i tre år skal deltage i et integrationsprogram. I integrationsprogrammet indgår blandt andet obligatorisk danskundervisning.

Berit Toft Fihl, som er chefkonsulent hos DA, siger om fraværsprocenten, at »det er en nærliggende tanke, at det er blandt årsagerne til, at det går så langsomt med integrationen«.

»Når man går glip af hver fjerde time, bliver man ikke så god til dansk og har dårligere forudsætninger for at klare jobsøgningen, læse jobannoncer og klare sig på arbejdsmarkedet,« siger hun til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Lennart Damsbo-Andersen (S), vil med henvisning til regeringens kommende udspil på integrationsområdet ikke kommentere tallene.

Venstres Hans Andersen (V) kalder derimod fraværsprocenten for »rystende«, skriver Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.