Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fly opgiver at lande i Kastrup

Snevejret er for alvor ved at få bugt med flytrafikken. Fly er blevet omdirigeret, og flere aflysninger er på vej.

ARKIVFOTO af snerydning i Københavns Lufthavn Kastrup.
ARKIVFOTO af snerydning i Københavns Lufthavn Kastrup.

Sneen daler ned over Danmark, og det giver store problemer i lufthavnene. I Kastrup Lufthavn har to fly opgivet at lande.

Det gælder en maskine fra Toronto, som i stedet landede i Amsterdam. Det andet fly er et fly fra Amsterdam, som i stedet landede i Göteborg.

Se: Læsernes billeder af snestormen

I begge tilfælde vurderede piloten af sikkerhedsmæssige årsager at flyve til en anden lufthavn, melder Københavns Lufthavn ifølge bt.dk.

- Sneen er ikke noget problem, men det er vinden, for den ligger mellem to baner, fortæller Søren Hedegaard, pressechef for Kastrup Lufthavn, til bt.dk.

Han understreger, at der ikke er nogen tvivl om, at lignende situationer vil opstå i løbet af dagen. Alligevel råder han passagerer til at møde op som planlagt.

- Man skal bare komme til tiden. Det har noget at gøre med ens rettigheder. Så man kan få refusion, siger han.

Også Århus Lufthavn er påvirket af snestormen. Et fly fra London skulle være landet i morges, men blev omdirigeret til Billund.

- Da Ryanair ankommer fra London, er situationen den, at flyet ikke kan lande. Derfor omdirigerer vi helt rutinemæssigt til Billund, hvor vejrsituationen er en anden. Det, der så sker, er, at de passagerer, der skulle være fløjet til London Stansted, er ved at blive fragtet til Billund i busser, hvorfra de så bliver fløjet til Stansted og ankommer noget forsinket. Vi har på Ryanairs vegne sørget for, at passagererne har fået de ting, de har krav på, som sandwich og den slags, siger Ole Påske, Direktør for Aarhus Lufthavn til bt.dk.

Op til 20 cm sne
DMI forventer, at dele af landet dækkes af op til 20 centimeter sne i løbet af dagen. Det bliver værst i de nordlige og østlige egne.

Københavns Politi opfordrer folk til at køre meget forsigtigt.

- Der er tiltagende snedannelse rundt omkring i Storkøbenhavn. Så vi vil meget gerne opfordre folk til at holde hastigheden nede. Man har kunnet konstatere, at hastigheden har været lidt for høj andre steder i landet: det er altså glat. Så generelt skal man sørge for at holde noget mere afstand og holde hastigheden nede. Vi har ikke haft de store uheld endnu, og det håber vi meget på fortsætter. Men det er i opstartsfasen lige nu, så vi har en forventning om, at tingene udvikler sig i løbet af dagen, siger vagtchef Mads Firlings.

SEND DIT BILLEDE AF SNESTORMEN TIL BERLINGSKE PÅ INTERNET@BERLINGSKE.DK

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.