Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flugtfange begik røveri og kørte ræs i baghave

Han blev anholdt i et buskads, hvor han skjulte sig iført paryk. Nu er han idømt tre og et halvt års fængsel.

Odense: En heftig springtur fra Statsfængslet i Vridsløselille har onsdag i Østre Landsret kostet en 41-årig mand fængsel i tre og et halvt år.

Dermed stadfæstede landsretten den dom, som Brian Bo Larsen i november sidste år blev idømt i Retten i Svendborg.

Det gik mere end almindeligt vildt for sig, da den nu 41-årige mand i 2014 stak af fra fængslet.

En aften i december begik han først røveri mod SuperBrugsen i Kværndrup.

Her truede han med et oversavet jagtgevær en mand og en kvinde. Førstnævnte ville blive skudt, hvis han ikke gjorde, som der blev forlangt, lød truslen.

Larsen fik næsten 100.000 kroner med sig, og det skulle åbenbart fejres. Samme nat kørte han ræs i en stjålen bil nær Birkum ved Odense.

I selskab med en prostitueret og påvirket af stoffer fræsede han til sidst ind i en baghave og ramte flere træer.

En meget opskræmt kvinde alarmerede politiet om chaufføren, som af og til stod ud og råbte op og fægtede med arme og ben.

Og da betjente fik fat i manden, der gemte sig i noget buskads, brugte han en anden mands navn. Men en af betjentene mente at kunne genkende ham og rev hans paryk af.

Tidligere er Larsen af pressen blevet kaldt flugtkonge, og det skyldes, at det flere gange er lykkedes for ham at slippe ud af fængsler.

Da han i december 2014 stak af fra Statsfængslet i Vridsløselille, var han i færd med at afsone en dom på fængsel i syv år for røverier.

Metoden må nærmest betegnes som klassisk. Han savede først tremmerne over, og derefter brugte han to rebstiger til den videre tur ud i friheden.

Mest spektakulær var nok hans flugt i 1995, hvor han og en række andre slap ud, da en gummiged bragede ind i fængslets ringmur og slog et stort hul i muren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.