Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flertal vil sikre økonomisk trængte adgang til medicin

Nogle borgere har så store problemer med at betale for deres medicin, at de fravælger eller udskyder købet.

Arkivfoto. Rundspørge viser, at det kan være svært for økonomisk dårligt stillede at have penge nok til deres receptpligtige medicin.
Arkivfoto. Rundspørge viser, at det kan være svært for økonomisk dårligt stillede at have penge nok til deres receptpligtige medicin.

Både Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti vil gerne indføre et nyt system for tilskud til medicin. Dermed tegner sig et politisk flertal for at ændre reglerne.

Flere af landets apotekere oplever nemlig hver uge, at det kan være svært for økonomisk dårligt stillede at have penge nok til deres receptpligtige medicin.

Det viser en rundspørge, som Danmarks Apotekerforening har gennemført ifølge Politiken.

Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) håber, at en ændring af systemet kan afhjælpe problemet.

»Vi bliver nødt til at se på, hvordan vi kan hjælpe de mennesker, som har en stor medicinregning, som de har svært ved at betale.«

»Der skal vi sikre, at det kan blive udlignet over et år, så man har det samme tilskud over hele året og ikke står med en førstegangsregning,« siger Liselott Blixt.

Som reglerne er i dag, skal medicinbrugerne ved begyndelsen af tilskudsåret selv betale de første 950 kroner af regningen på medicin. Først herefter udløses tilskud til medicin.

Og det har nogle tilsyneladende ikke plads i økonomien til.

Overfor Politiken erklærer sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) sig enig.

»Der er behov for, at vi forsøger at lave nogle ordninger, der gør tilskudssystemet mere fleksibelt og lettere at håndtere, så vi imødegår den her udfordring,« siger han.

Også SF mener, at der er brug for en ny tilskudsordning.

»Det folketingsflertal skal vi udnytte til at gøre en forskel, så alle kan få råd til den medicin, de har brug for,« siger sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen (SF).

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) giver apotekerne en stor del af ansvaret.

Hun mener, at de glemmer at minde om, at de har pligt til at tilbyde borgeren en økonomisk henstandsordning, hvis man har store udgifter til medicin.

Derfor er hun ikke åben for at se på et nyt system.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.