Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flertal siger ja tak til nationalt DNA-register

Otte ud af ti danskere vil give staten lov til at indhente DNA-prøver fra hele befolkningen, viser en ny Epinion-måling.

Politiets efterforskning skal gøres lettere ved at oprette et register med DNA-prøver fra samtlige danskere. Det mener i hvert fald et stort flertal af danskerne i en ny Epinion-måling for DR Nyheder.

Her svarer otte ud af ti - 76 procent - af de adspurgte, at de synes, det er en god idé med et nationalt DNA-register. Kun 14 procent synes, det er en dårlig idé, skriver dr.dk.

Politiet hilser danskernes positive indstilling velkommen og er overbeviste om, at et sådant udvidet register vil hjælpe til, at uskyldige hurtigere bliver renset:

»Det er vigtigt, at man hurtigst muligt kan fjerne mistanken mod nogle, som fejlagtigt er under mistanke. Det har vi før set grimme eksempler på,« siger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, til DR Nyheder.

Han henviser blandt andet til en sag fra 2010, hvor en ung pige blev dræbt nytårsnat i Herning. Jan Lindholt Mikkelsen blev anholdt på grund af mistanke om indblanding, fordi han boede i den samme opgang, hvor drabet skete. Kort efter kunne han se sit ansigt og navn på forsiden af Ekstra Bladet, selvom det senere viste sig, at han ikke havde noget med drabet at gøre.

Statsobducent og professor på Syddansk Universitet Jørgen Lange Thomsen er glad for, at så mange danskerne tilsyneladende vil have et nationalt register og kalder det »fornuftigt«.

Med et nationalt DNA-register vil politiet komme til at ligge inde med meget personfølsomme oplysninger om danskerne. Men det er der ingen fare ved, forsikrer formanden for Politiforbundet ifølge DR Nyheder.

Claus Oxfeldt mener, at politiet er vant til at håndtere personfølsomme oplysninger, og det ville ikke være noget problem i forhold til et DNA-register.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.