Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flertal siger god for PETs medvirken til drab på terrorister

Selv om det strider mod loven, viser en meningsmåling, at mere end halvdelen af danskerne mener, at PET skal have lov opspore terrorister og medvirke til drab på dem sammen med udenlandske efterretningstjenester.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) må gerne arbejde sammen med andre landes efterretningstjenester om at finde terrorister, så de kan dræbes. Det mener mere end halvdelen af danskerne, viser en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Jyllands-Posten mellem 10. og 13. december.

Ifølge jyllands-posten.dk er det holdningen til trods for, at PET dermed overtræder loven.

- Det er overraskende, at et flertal af danskerne er parate til at tilsidesætte det normale princip om, at en anklaget bør stilles for en dommer, før han i givet fald straffes – og her tilmed straffes med en dødsdom, siger Klaus Levinsen, lektor i politisk sociologi på Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet, til jyllands-posten.dk.

Selv om PET-chef Jakob Scharf har afvist, at PET har medvirket til drab på terrorister, slog terroreksperter fast over for Jyllands-Posten, før meningsmålingen blev foretaget, at en samtale mellem tidligere PET-agent Morten Storm og hans føringsofficer fra PET kunne tyde på PETs deltagelse i at spore terrorledere i udlandet og dermed medvirke til drab på dem.

Undersøgelsen viser ifølge Klaus Levinsen, at danskerne har stor tillid til politiet og PET, og at de har et klart »retfærdighedsprincip«.

- Mange vælger at svare, at det er i orden, for alle vil som udgangspunkt jo gerne af med folk, der er terrorister, siger han til jyllands-posten.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.