Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere uskyldige pædagoger udråbt som pædofile

Op mod 100 pædagoger har været udsat for anklager om pædofili i de seneste fem år, hvoraf kun én er blevet dømt, viser ny undersøgelse.

Mellem 50 og 100 pædagoger er i de seneste fem år blevet anklaget for at have krænket et barn seksuelt i forbindelse med deres arbejde, men størstedelen af anklagerne er grundløse, skriver Avisen.dk lørdag.

Kun i ét tilfælde er en blevet dømt for anklagerne, viser en ny undersøgelse af de seneste fem års sager om seksuelle krænkelser af børn, som pædagogernes fagforening, BUPL, har lavet.

For de uskyldigt anklagede betyder det lange sygdomsforløb, fyringer og et brændemærke, de aldrig slipper af med. Med andre ord, de fleste må forlade deres fag og bliver aldrig renset, lyder det fra formanden for BUPL, Henning Pedersen.

- Der er et stort misforhold mellem, hvor mange mistanker der bliver rejst om pædagoger, og hvor mange der rent faktisk fører til dom. I langt de fleste tilfælde er der ikke hold i de mistanker, der bliver rejst, siger BUPL-formanden til Avisen.dk.

Undersøgelsen er ikke færdiggjort, men de foreløbige resultater viser, at der har været 10-20 anklager om året. Hvert år er 5-10 gået videre til politiet.

Få har ført til, at anklagemyndighederne rejste tiltale. Kun i ét tilfælde - i 2008 - er der fældet dom.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.