Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere unge gennemfører en uddannelse

92 procent af 2011-årgangen står til at gennemføre en ungdomsuddannelse, viser nye tal.

Nye tal, som Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser offentliggør tirsdag, viser, at 92 procent af 2011-årgangen står til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det er én procent mere end 2010-årgangen og tæt på politikernes målsætning om, at 95 procent af en årgang i 2015 skal have en ungdomsuddannelse, oplyser DR Nyheder.

Yderligere viser tallene, at hele 59 procent af 2011-årgangen på landets universiteter står til at få et eksamensbevis. For de universitetsstuderende er den politiske målsætning, at 60 procent af en årgang skal have en uddannelse i 2020.

På videregående uddannelser er målet allerede nået. Her står 27 procent til at gennemføre i forhold til politikernes mål, som er 25 procent af en årgang.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er glad for tallene, men ser dog ingen grund til at hvile på laurbærrene.

- Jeg hæfter mig ved, at vi med rekordfart har nået et meget højt niveau, men også at udfordringen består, fordi der bliver flere unge i de kommende år, og vi derfor skal sørge for at holde dem til ilden, også selvom der kommer lidt mere gang i arbejdsmarkedet igen, siger uddannelsesministeren til DR Nyheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.