Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere udlændinge læser i Danmark

På 10 år er antallet af udenlandske studerende, der tager hele deres uddannelse i Danmark, mere end tredoblet, viser nye tal.

I 2011 var der 22.135 udenlandske studerende, der tog deres uddannelse i Danmark. Det er mere end tre gange så mange som 10 år tidligere, viser nye tal fra Uddannelsesministeriet ifølge MetroXpress.

Den voksende interesse for Danmark har tre primære årsager, fortæller Nikolaj Lubanski, kommende direktør for Copenhagen Capacitys talentområde og ansvarlig for netværket Youth Goodwill Ambassador Corps, der består af 200 internationale studerende. De peger på det danske velfærdssamfund, den grønne dagsorden, samt undervisningsformen med masser af gruppearbejde.

- En ting er, at det er dødinteressant, at de tager hele deres uddannelse i Danmark, men det, der jo også er interessant, er at få dem integreret i arbejdsmarkedet, så de bliver her bagefter og bidrager til samfundsudviklingen, siger Nikolaj Lubanski til MetroXpress.

- Det handler om at lave kontakter mellem uddannelsesmiljøerne og virksomhederne. For eksempel at give mulighed for, at man kan tage praktik eller lave opgaver på virksomheder, siger han.

Blandt de institutioner, der har oplevet et sandt boom i antallet af udenlandske studerende, er VIA University College i Midtjylland. I 2002 havde professionshøjskolen blot 200 udenlandske studerende, men i 2011 var tallet vokset til mere end 1.600. VIA forventer, at mindst en tredjedel vil enten blive i Danmark eller arbejde for en dansk virksomhed i udlandet.

- Vi har et tæt samarbejde med virksomheder, som er interesserede i udenlandske studerende. Både i forhold til praktik og med henblik på at ansætte dem, når de er færdiguddannede – enten i Danmark eller i den studerendes hjemland, hvor den danske virksomhed så er etableret, siger Konstantin Lassithiotakis, direktør i Teknisk/Merkantil Højskole, der er en del af VIA, til MetroXpress.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.