Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere udlændinge køber hus i Danmark

Ejendomsmæglerkæde melder om stigende interesse blandt især østeuropæere for at købe helårsbolig i Danmark. Køberne har typisk boet i Danmark i flere år.

ARKIVFOTO 2010 af hus-til-salg.
ARKIVFOTO 2010 af hus-til-salg.

Flere og flere udlændinge køber helårsboliger i Danmark. Det konstaterer ejendomsmæglerkæden Home, der oplever, at udlændinge udgør en stadig stigende del af huskøberne for tiden.

De nyslåede husejere er ofte østeuropæere, der arbejder inden for byggeri, gartneri og landbrug. Og modsat mange danskere går de også efter bolig uden for de store byer.

- Tendensen blandt de danske boligkøbere er at søge mod de større byer for at bosætte sig. Her er de udenlandske boligkøbere mere fleksible og vælger ofte en bolig uden for de store byer, hvor boligerne også er billigere, siger Mads Ellegaard, der er relationschef i Home.

Har boet i Danmark i årevis

De udenlandske huskøbere har ofte boet og arbejdet i Danmark i længere tid, typisk tre til fem år.

- Det er udlændinge, der er i arbejde og måske har stiftet familie. Sideløbende har de så sparet penge op til at skifte en lejet bolig ud med egen bolig, forklarer Mads Ellegaard, der mener, at det er en udvikling, man skal glæde sig over.

- Det øger jo efterspørgslen efter boliger, og så er et boligkøb jo også typisk noget, der sætter gang i lokalområdet, når de nye husejere skal have fat på håndværkere og ud og købe ind i butikkerne, sige han.

En af de midtjyske Home-mæglere, Peter Stouby Mortensen fra Bjerringbro, fortæller at han på det seneste har solgt flere boliger til udlændinge.

- Vi har solgt til fire udenlandske familier inden for de seneste tre måneder. To fra Polen og to fra Rumænien. Desuden har vi indenfor det seneste år solgt til en fra Ukraine og til et asiatisk par, siger Peter Stouby Mortensen.

Alle borgere fra EU-lande og lande, der har tiltrådt aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), kan købe helårsboliger i Danmark. Personer uden for EU og EØS skal derimod have en særlig tilladelse fra Justitsministeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.