Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere trafiksyndere mister bilen

Politiet gør flittigt brug af en stramning i færdselsloven, der gør det nemmere at konfiskere biler fra trafiksyndere. Antallet af beslaglagte biler og motorcykler er tidoblet på to år.

Antallet af køretøjer, der konfiskeres på de øst­jyske veje, er på det nærmeste eksploderet, skriver Århus Stiftstidende.

Hvor frustrerede betjente førhen havde bødeblokken som eneste sanktionsmiddel over for de værste syndere i trafikken, gør ordensmagten i stigende grad brug af en skærpelse i færdselsloven.

Sidste år blev det væsentligt nemmere for politiet at konfiskere bilen, når bilister gentagne gange bliver knaldet for den samme forseelse. Og beføjelserne bliver udnyttet til fulde.

I Østjyllands Politikreds klappede fælden for 16 bilister i 2010. I 2012 var tallet mere end tidoblet. Her konfiskerede Østjyllands Politi 171 køretøjer. Og alene i år er 12 køretøjer indtil videre inddraget.

- Det er det bedste værktøj, vi har fået i lang tid. Det er præcis de her bilister, vi helst ser fjernet fra vejene. Desuden har det en stor præventiv effekt i de kredse, hvor man generelt lader hånt om færdselsloven, siger lederen af færdselsafdelingen hos Østjyllands Politi, Kristian Thomsen.

Hammeren falder tredje gang, du bliver taget med sprit eller narko i blodet. Derudover napper politiet nu også bilen, hvis du tre gange bliver snuppet uden kørekort eller kører bil i frakendelsesperioden.

Herefter bliver køretøjet solgt på auktion, og salgsbeløbet ruller direkte i statskassen.

Hos Rådet for Sikker Trafik kæder man politiets nye beføjelser direkte sammen med et stort fald i antallet af trafikdræbte.

- I 2012 oplevede vi et fald på 20 procent i antallet af trafikdræbte på landsplan. Endda oven på et år, hvor vi i forvejen gik 13 procent ned. Det skyldes med stor sandsynlighed, at politiet har fået bedre mulighed for simpelthen at tage bilen fra de værste syndere. Derudover har højere bødetakster også haft en effekt, siger direktør i Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.