Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere tosprogede går i gang med uddannelse

Efter flere år, hvor flest piger gik i gang med en ungdomsuddannelse tager drengene revanche. Især tosprogede drenge spurter frem.

Markant flere tosprogede drenge i Aarhus Kommune starter på en ungdomsuddannelse end for blot få år siden. I 2009 var det seks ud af ti. I dag er otte ud af ti tosprogede drenge i gang med en ungdomsuddannelse 15 måneder efter, at de forlod folkeskolen. Det viser nye tal fra Børn og Unge, Aarhus Kommune. Det skriver Århus Stiftstidende.

Generelt starter flere unge i Aarhus på en ungdomsuddannelse. I 2012 var det 90,9 procent mod 82 procent i 2009. Og væksten skyldes ikke mindst, at flere drenge og tosprogede unge er gået i gang.

Rådmand for Børn og Unge, Kristian Würtz (S):

- Fremgangen er især markant hos drengene og de tosprogede drenge. Det er meget glæde­ligt, at flere af dem starter på en ungdoms­uddannelse.

Kristian Würtz mener, at udviklingen blandt andet skyldes et større fokus på uddannelse som følge af den økonomiske krise. Men også en mere målrettet lokal indsats over for unge.

- Flere voksne omkring de unge er involveret i at snakke uddannelse med dem. Og det er både lærere, pædagoger og klubmedarbejdere, som giver de unge et skub i den retning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.