Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere svage får kontanthjælp

Selv om ledigheden falder, er antallet af de svageste kontanthjælpsmodtagere stigende, viser ny analyse. Stærkt bekymrende tendens, siger en ekspert.

Stadig flere danskere finder nyt arbejde i takt med, at ledigheden falder, men samtidig stiger antallet af svage kontanthjælpsmodtagere. Det konkluderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) ifølge Information en ny analyse.

Her fremgår det, at mens 10.000 personer har fået job i det forgangne år, er 6.300 personer i samme periode tilføjet listen over svage kontanthjælpsmodtagere. Det er udtryk for, at arbejdsmarkedets negative trend med langtidsledige langt fra er vendt, vurderer senioranalytiker Erik Bjørsted fra AE.

»På overfladen kunne det godt se ud, som om arbejdsløshedstallene er lidt bedre, og at arbejdsmarkedet derfor har det bedre, men det, vi kan konstatere, er, at der stadig er flere folk, der bliver presset ud af arbejdsmarkedet,« siger han til Information.

Lektor Thomas Bredgaard fra Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet, mener, at det er en »stærkt bekymrende« tendens, at antallet af svage kontanthjælpsmodtagere er steget så betragteligt, da det er en gruppe, der kan være svær at få tilbage på arbejdsmarkedet.

»Det er et stort arbejdsmarkedspolitisk problem, som man bliver nødt til at adressere,« siger Thomas Bredgaard til avisen.

Den radikale arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq (R), betegner udviklingen som bekymrende. Men han understreger samtidig, at man fortsat har til gode at se effekterne af kontanthjælpsreformen, som trådte i kraft ved årsskiftet.

Gruppen af svage kontanthjælpsmodtagere er siden finanskrisen vokset med 40.0000 personer. De ikke-arbejdsmarkedsparate udgør dermed ifølge AE 70 procent af alle kontanthjælpsmodtagere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.