Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere studerende tages i eksamensfusk

IT-programmer afslører stadig flere studerende i at snyde til eksamen. På Aarhus Universitet har man indledt en kampagne mod snyderiet.

Aldrig er så mange studerende blevet taget i at snyde til eksamen, skriver metroxpress.

På Danmarks næststørste universitet, Aarhus Universitet, tog man i 2014 hele 209 studerende i eksamenssnyd. Et tal, som er steget fra 55 i 2010 og 110 i 2012.

Prodekan Peder Østergaard fortæller, at en stor del af stigningen skyldes, at man i dag bruger et IT-program, der kontrollerer, om dele af teksten er kopieret fra nettet eller andre opgaver.

»Derfor er det stadig et problem og et alt for stort tal. Universitetet har så sent som i sidste uge bevilliget 200.000 kroner til en informationskampagne om problemet over for de studerende. En del ved ikke, at man ikke må tage tekst fra nettet uden at citere,« siger han til metroxpress.

Andre videregående uddannelser melder også om flere sager om snyd.

Copenhagen Business School tog i 2011 47 studerende i snyd – sidste år var tallet 168. De 69 blev afsløret med et computerprogram, man tog i brug i 2014.

Censorerne på videregående uddannelser gjorde i 2013 opmærksom på problemet i deres årlige censorberetning.

På radiografuddannelsen afleverede mange ifølge beretningen eksamenssvar, der var en »ordret gengivelse af teksten fra lærebogen«, og 14 ud af 45 på en merkantil uddannelse blev taget i at kommunikere internt under en eksamen.

Snydende sygeplejerskestuderende steg fra 24 i 2013 til 39 i 2014.

»Det er bekymrende, at der ser ud til at være en stigning i sager om eksamenssnyd. Jeg opfordrer institutionerne til at tale åbent om det,« siger Steen Hundborg, leder af censorformandskabet, til metroxpress.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.