Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere søger om økonomisk hjælp til konfirmationsfesten

I nogle familier bliver der holdt dyre fester for konfirmanderne, mens der i andre ikke er råd til at holde selv en beskeden fest. Derfor ansøger et stigende antal familier om økonomisk hjælp til konfirmationsfesten.

Når konfirmanderne har bekræftet dåben, holder der uden for mange af landets kirker både sportsvogne og limousiner til at bringe dem rundt på den store dag.

Samtidig er der flere og flere familier, som er nødsaget til at ansøge om økonomisk hjælp hos fonde og sogne for at have råd til at holde selv en beskeden fest for konfirmanden, skriver Jyllands-Posten.

I 2013 oprettede Børnesagens Fællesråd »Konfirmationshjælpen«, hvor forældre kan søge om økonomisk hjælp på 2.000-3.000 kroner til at fejre familiens konfirmand. I 2013 var der to modtagere af hjælpen, i 2014 var der 13 modtagere, men i år har hele 175 familier søgt om hjælp, og Børnesagens Fællesråd har givet økonomisk støtte til 80 familier.

Stigningen i antallet af ansøgere kan skyldes, at Børnesagens Fællesråd har kørt flere informationskampagner, fortæller Inge Marie Nielsen, sekretariatschef hos Børnesagens Fællesråd til Jyllands-Posten.

»At være fattig forælder er ikke noget, man skilter med i Danmark. Vores informationskampagner har ramt ned i et ellers tabubelagt emne, og forhåbentlig kan det få nogle flere til at tale åbent om deres manglende ressourcer,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.