Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere private hænder skal passe de ældre

Flere hjemmehjælpere forventes at blive privat ansat, når kommunerne snart vil kunne udbyde større opgaver på ældreområdet og lade private firmaer konkurrere på prisen.

Flere ældre skal kunne vælge at gå til private virksomheder for at få dækket deres behov for hjemmehjælp.
Flere ældre skal kunne vælge at gå til private virksomheder for at få dækket deres behov for hjemmehjælp.

Det er forventningen, at hjemmehjælpere fremover i højere grad vil være privat ansat, når kommunerne i løbet af foråret får mulighed for at udbyde større opgaver på ældreområdet og modsat i dag lade private firmaer konkurrere på prisen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

- Jeg forventer, at andelen af timer i ældreplejen, der leveres af private hænder, vil stige i de kommende år. En række kommuner står allerede på spring for at bruge de nye regler, siger borgmester Anny Winther (V), formand for socialudvalget i kommuneforeningen KL, til avisen.

Priskonkurrencen bekymrer dog Ældresagen.

- Vi ser primært ændringerne som et ønske om at spare penge. Det er udmærket med konkurrence, men vi ser meget hellere, at man fastholder en kappestrid alene på kvaliteten, siger chefkonsulent Olav Felbo fra Ældresagen til avisen.

Minister: Styrker borgernes valgfrihed

Socialminister Karen Hækkerup (S) forventer, at de nye udbudsregler vil styrke valgfriheden for borgerne.

- I dag er der faktisk mange borgere, som ikke har et frit valg, fordi der ikke er leverandører i deres kommune. Når kommunerne kan sammensætte større udbud, hvor de puljer for eksempel et plejecenter med en række hjemmeboende ældre, bliver det interessant for flere private virksomheder at byde. Og ja, vi sparer også penge, men i en krisetid er det nødvendigt også at tænke på økonomien, siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

BNB

Deltag i debatten: Er det fornuftigt at sende hjemmehjælpen i udbud?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.