Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere offentlige ledere stresser

Hver sjette leder i den offentlige sektor er stresset, viser en ny undersøgelse. Det er en markant stigning og giver grund til bekymring, lyder det fra foreningen Lederne.

Det er blevet mere stressende at være leder i det offentlige.

Sådan lyder konklusionen i en ny undersøgelse fra organisationen Lederne, der i samarbejde med YouGov har spurgt 735 ledere fra den offentlige sektor om deres stressniveau. 16 procent siger, at de »i høj grad« eller »i meget høj grad« føler sig stressede.

Det er en markant stigning i forhold til en tilsvarende undersøgelse, som lederne foretog i 2011. Her følte kun syv procent af de offentlige chefer sig stressede.

Arbejdsmiljøchef Lars Andersen fra Lederne mener, at resultatet bør give grund til alvorlig bekymring hos arbejdsgiverne i den offentlige sektor, altså politikerne.

»Tallene vidner blandt andet om, at de stigende krav om kontrol, evaluering og dokumentation fastlåser lederne på kontorstolen og giver dem mindre tid til både driften og til at gennemføre og lede de løbende forandringer på en god måde. Lederne har brug for opbakning, klart definerede mål og større frihed til at realisere de mål, som politikerne fastlægger,« siger han i en pressemeddelelse.

Når de stressede ledere i det offentlige skal pege på årsagen til deres stress, siger 62 procent, at det skyldes deres arbejdsforhold. 47 procent siger, at deres egne forventninger og ambitioner bidrager til problemet, mens 23 procent mener, at deres arbejdsgiver stiller for høje krav.

Arbejdsmiljøchefen fra Lederne påpeger, at en stresset leder påvirker hele arbejdspladsen.

»Stress har den kedelige konsekvens, at den smitter. Når lederen er stresset, forplanter det sig ned i organisationen og i sidste ende til den service, der ydes til borgerne,« siger Lars Andersen.

Også i den private sektor stiger stressniveauet blandt lederne. Her siger 15 procent, at de føler sig stresset, mens kun ni procent stressede i 2011.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.