Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere økonomiske svindlere kommer for en dommer

Justitsministeren glæder sig over, at der rejses flere sager om økonomisk kriminalitet.

Det er blevet mere risikabelt at begå økonomisk kriminalitet i Danmark. Politiet rejser nemlig flere sager mod svindlere med skjorte og slips, skriver Jyllands-Posten. Der er både sket en stigning i antallet af sigtelser, tiltaler og afgørelser, der handler om eksempelvis skattesvig eller bedrageri. Alene antallet af tiltaler er gået op med 85 procent fra 2009-2011, hvor det landede på 16.856 tiltaler. Rigsadvokaten vurderer, at det er det højeste antal tiltaler mod økonomisk kriminelle nogensinde.

Forklaringen på stigningen skyldes både, at politiet får flere anmeldelser samt at indsatsen er blevet opprioriteret. Justitsministeren glæder sig over udviklingen, som han mener er udtryk for, at indsatsen virker.

- De økonomisk kriminelle kan godt begynde at ryste i bukserne, siger Morten Bødskov (S).

Det billede kan den erfarne kurator og partner i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, Anne Birgitte Gammeljord, dog ikke genkende.

- Min frygt er, at politiet tager alle de nemme sager, hvor der er stjålet af kassen, men lader de tunge og intellektuelt krævende sager med selskabstømning og momssvindel ligge. De store sager kræver ressourcer og kompetencer, som ikke altid er til stede, siger hun til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.