Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere nyfødte smittet med MRSA på nordjysk hospital

Der er fundet MRSA hos børn, der har været indlagt på neonatalafdelingen på Aalborg Universitetshospital.

Der er konstateret flere tilfælde af MRSA-sygdom på Neonatalafdelingen på Aalborg Universitetshospital. Scanpix/Stine Larsen/arkiv
Der er konstateret flere tilfælde af MRSA-sygdom på Neonatalafdelingen på Aalborg Universitetshospital. Scanpix/Stine Larsen/arkiv

Tirsdag blev der konstateret flere tilfælde af mrsa-sygdom hos børn på neonatalafdelingen på Aalborg Universitetshospital.

Det blev samtidig konstateret, at flere børn er blevet smittebærere uden at være syge.

Det skriver TV2 Nord.

»Heldigvis bliver man sjældent syg af MRSA-bakterien, og den er ikke multiresistent, så skulle det ske, at man bliver syg og for eksempel får en hudinfektion, kan vi behandle effektivt med andre typer antibiotika,« siger Pia Sønderby Christensen, overlæge på neonatalafdelingen på Aalborg Universitetshospital.

Afdelingen har iværksat en større smittesporing. Det betyder, at samtlige af afdelingens 20 indlagte børn er blevet podet. Flere er konstateret som smittebærere.

Derfor skal deres forældre nu også podes for smitten. Det samme skal personalet på afdelingen.

Børn, der tidligere har været indlagt på afdelingen, vil også blive indkaldt sammen med deres forældre.

»Vi vil gerne beklage det besvær, smitteopsporingen har medført og samtidig takke for den opbakning, vi har mødt, så vi får mulighed for, at alle familier kan tilbydes relevant hjælp,« siger Pia Sønderby Christensen til TV2 Nord.

Selv om smitten kan lyde alvorlig, bør den ikke udløse bekymring hos de ramte familier, understreger hun.

»Det er selvfølgelig noget, vi gerne ville have været foruden. Men vi ser det af og til hos de helt små børn, der ikke har helt samme modstandskraft som vi voksne,« siger hun.

Bliver man smittet af MRSA-bakterien, bliver man ikke nødvendigvis syg. Man kan dog få infektioner i huden. Smitten er ikke mere aggressiv eller smittefarlig end almindelige stafylokokker.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.