Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere københavnere cykler på arbejde

Københavns Kommune nærmer sig målet om, at halvdelen af borgerne skal tage cyklen på job. Det bliver dog svært at få de sidste på cyklen, vurderer teknik- og miljøborgmester.

Cyklister på vej hjem i myldretiden. Her på Dronning Louises Bro på Nørrebro.
Cyklister på vej hjem i myldretiden. Her på Dronning Louises Bro på Nørrebro.

Når fordøren smækker bag københavnerne i den årle morgenstund, vælger næsten halvdelen af dem at sætte sig op på cyklen og køre på arbejde.

Det nyeste cykelregnskab fra Københavns Kommune viser, at 45 procent af de københavnere, der har et job eller en uddannelse, vælger cyklen frem for bilen eller den offentlige transport.

Det er markant flere end de foregående år. I 2013 var det 41 procent, mens blot 36 procent tog cyklen på arbejde i 2012.

»Med cykelregnskabet i hånden kan jeg konstatere, at vores indsatser virker, og at københavnerne elsker at cykle i vores hovedstad. Når det er sagt, så kræver de mange ekstra cyklister selvfølgelig, at vi fortsat investerer i og udbygger cykelnettet, så der er plads til os alle,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Ø) i en pressemeddelelse.

Kommunens målsætning er 50 procent cyklende pendlere, men selv om det er gået fremad, forudser borgmesteren, at de sidste procenter bliver svære at nå.

»Vi har de sidste par år høstet de lavthængende frugter. Nu venter så det hårde arbejde med at nå de pendlere, som ikke er letpåvirkelige,« siger han.

Hvis det skal lykkes, kræver det nye redskaber, vurderer Morten Kabell.

»Vi skal blandt andet se på roadpricing, parkeringspolitik, indretningen af vejene og hastighedszoner,« siger han og tilføjer, at bedre cykelstier vil betyde færre parkeringspladser i kommunen.

I 2014 kørte københavnerne tilsammen mere end 1,3 millioner kilometer på cykel hver dag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.