Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere klager over regning fra Skat

Det er en sund udvikling, når flere borgere klager over deres skatteregning, vurderer skatteankenævn.

Flere borgere klager over regningen fra skattevæsnet, skriver Politiken.

Fra 2006 til 2011 faldt antallet af klager ellers fra 3.000 til 1.600, men i 2011 klagede 1.860 til deres lokale skatteankenævn.

Ifølge skatteankenævnets formand, Richard Petersen, skyldes stigningen skattemyndighedernes forstærkede indsats mod økonomisk skatte- og afgiftskriminalitet.

- Vi har blandt andet set skattemyndighederne øge indsatsen mod svindel med kreditkort, pengeoverførsler og andre former for økonomisk kriminalitet, siger Richard Petersen til avisen.

Flere brancher er samtidigt blevet udvalgt til ekstraordinær skattekontrol på grund af kraftige mistanker om økonomisk kriminalitet og afgiftssvindel.

- Det har vi blandt andet set i skrotbranchen, og alt dette smitter af på sagsmængden i ankenævnene. Vi tror, den øgede skattekontrol er en væsentlig del af forklaringen på stigningen i sagsantallet. En stigning, som vi i øvrigt formoder vil fortsætte de kommende år, hvor skattekontrollen også bliver intensiveret, siger ankenævnenes formand.

Formanden har tidligere udtryk bekymring over, at skattekontrollen i perioder har været nedprioriteret af sparehensyn.

- Hvis der ikke er nogen nævneværdig skattekontrol, er der heller ikke noget at klage over, så vi ser den nye udvikling og stigningen i klageantallet som et klart sundhedstegn, siger han til Politiken.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.