Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere klager over politiets adfærd

Antallet af straffesager mod politibetjente stiger, viser tal fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) modtog og registrerede i 2014 496 straffesager mod politipersonale. Det er en stigning på 14,5 procent i forholde til året før, skriver Politiken.

Sagerne handler om hastighedsovertrædelser, færdselsuheld og diverse andre sager, som ikke decideret handler om politiets daglige opførsel over for borgerne.

Ifølge Charlotte Storgaard, som er kontorchef i DUP betyder stigningen i antallet af sager dog ikke, at politifolk i stigende grad er i konflikt med straffeloven, men snarere et udtryk for, at borgerne har fundet ud af, hvor de kan klage.

»Den er snarere et udtryk for, at klagemyndigheden nu har eksisteret i tre år, og at folk ved, hvor de skal søge hen. Stigningen viser, at borgerne benytter os til at klage over politiet,« siger hun til avisen.

Mange af de indkomne straffesager er stadig under behandling, og kun få har fundet deres afslutning, men ifølge årsberetningen blev der fundet grundlag for en egentlig tiltale i 12 straffesager sidste år, skriver Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.