Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere kæledyr får antidepressiv medicin

Syv ud af 10 dyrlæger udskriver antidepressiver til kæledyr, viser rundspørge.

Et voksende antal kæledyr får antidepressiv medicin, når de er bange eller kede af det. Det er især hunde og katte, der får medicinen i form af stoffet clomipramine og præparatet Clomicalm, viser en rundspørge foretaget af Politiken Research.

- I dag udskrives der oftere Clomicalm end for år tilbage, siger formand for Danske Fagdyrlæger for Hunde og Katte Jens Beyer til avisen. Han understreger, at behandlingen skal ses i sammenhæng med almindelig adfærdstræning, og at det oftest sker, hvis en hund har alene-hjemme-problemer eller angst ved høje brag.

Også sorg og utryghed får dyrlæger til at udskrive antidepressiv medicin, forklarer Knud Dahlgaard, ejer af Dahlgaards Dyreklinik.

- Dyret kan blive trist i forbindelse med flytning og tab af familiemedlemmer. Især hunde kan virkelig blive påvirket, og så kan det være godt at hjælpe med i en kortere periode, siger han til Politiken.

Det Dyreetiske Råd mener, at antidepressive midler er ren symptombehandling, og at man i stedet bør se, om man kan ændre det, der gør dyrene depressive.

- De kan være undertrykte af andre dyr, eller det kan skyldes den måde, man holder dem, siger formand Bengt Holst til avisen.

Rådet opfordrer til, at omfanget af antidepressiv medicin til kæledyr bliver undersøgt.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.