Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere får modermærkekræft

Tøger Seidenfadens modermærkekræft vendte tilbage for tredje gang for to måneder siden.

Tøger Seidenfaden fik konstateret modermærkekræft i 2003.
Tøger Seidenfaden fik konstateret modermærkekræft i 2003.

Hvert år får omkring 1.300 danskere diagnosen modermærkekræft. Den type kræft, som chefredaktør Tøger Seidenfaden tabte kampen imod.

Tøger Seidenfaden fik konstateret modermærkekræft første gang i sommeren 2003, og for to måneder siden skrev han i en mail til Politikens medarbejdere, at sygdommen var vendt tilbage for  tredje gang på trods af intensive behandlinger.

Ifølge Kræftens Bekæmpelses hjemmeside cancer.dk  viser modermærkekræft (malignt melanom) sig ofte ved, at et modermærke forandrer sig. F.eks. vokser, ændrer form eller farve samt at der kommer en skorpe eller et sår, der ikke vil hele. Modermærkekræft forekommer også hyppigt i huden, men er en helt anden og mere alvorlig kræfttype end almindelig hudkræft.

De fleste med modermærkekræft bliver raske efter en operation, hvor det angrebne væv skæres væk. Men i omkring 100 tilfælde hvert år spreder kræften sig til andre dele af kroppen.

Enhver form for soldyrkelse – og også solarium – øger risikoen for at få modermærkekræft.

Især personer med lys hud, fregner, med flere end 100 modermærker og rødt eller blondt hår har øget risiko.

Antallet af mennesker, der bliver ramt af modermærkekræft, har været kraftigt stigende i de seneste 50 år. Samtidig er mulighederne for behandling blevet forbedret, så dødeligheden er steget mindre end antallet af syge. 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.