Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere end ventet begraves på skovbegravelsesplads

30 danskere er indtil nu blevet stedt til hvile på Danmarks eneste skovbegravelsesplads, og det er dobbelt så mange som ventet, skriver Politiken.

Det næsten uberørte skovområde i Kohaveskoven sydøst for Odense gemmer på 30 urner, der er spredt rundt under det mangfoldige plante- og dyreliv, uden markeringer af gravsten eller mindeplader.

Pladsen åbnede i marts sidste år, og teamleder i Odense Kommunes afdeling for Park og Kirkegårdsdrift, Rasmus Dalhoff Skaar fortæller, at der typisk er tre grunde til, at folk vælger skovbegravelsespladsen.

»Der er enkelte ateister, der bare ikke har villet ende i indviet jord. Så er der nogle lokale, der er vokset op i nærheden og måske har leget i skoven som barn. Men de fleste pårørende siger, at den døde bare har givet udtryk for, at han eller hun godt har villet ligge i naturen - og at kirkegården med det tætklippede græs og de stedsegrønne planter er for velpasset,« siger han til Politiken.

Før skovbegravelse kom til Danmark, har det været et fænomen i flere nabolande herunder Tyskland, England og Holland.

Da et lovforslag i 2008 gjorde det muligt at etablere en plads i Danmark viste det sig i første omgang svært at finde en kommune, der ville lægge jord til.

Odense endte dog med at sige ja, og Esbjerg og Rebild Kommuner ser i øjeblikket på, om de vil gøre det samme.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.