Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere døde kæledyr bliver kremeret og begravet

Der er stor vækst hos landets krematorier og gravpladser for kæledyr.

Flere danskere vælger at lade deres kæledyr kremere, når det skal ud på den sidste rejse, skriver Politiken.

En rundringning, som avisen har foretaget blandt Danmarks fire kæledyrskrematorier, viser, at der er sket en fremgang i antallet af dyreejere, som henvender sig, når deres dyr er dødt.

- Vi oplever en stigning hvert år. Danskerne udvikler stærkere og stærkere bånd til deres kæledyr, og derfor ønsker man også at tage afsked på en ordentlig måde, når sorgen skal bearbejdes, siger Anders Oxholm, daglig leder af Adas Kæledyrskrematorium.

Den samme udvikling mærker de hos Modtagestationen Vendsyssel, hvor antallet af brændte dyr er fordoblet fra 120 i 2008 til 243 i 2011.

- Og jeg tror slet ikke, vi har nået toppen endnu, siger driftsassistent Lene Mellemgaard til Politiken.

Der er også fremgang hos landets mindelunde for kæledyr. Halvdelen af de otte største kæledyrsgravpladser melder om stigende interesse, og flere nye gravpladser er på vej.

Ifølge Dansk Dyrlægeforening ender størstedelen af landets døde kæledyr dog stadig på affaldsforbrænding eller under mulden i ejerens have.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.