Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere danskere går op i miljøpolitik

Kun overgået af arbejdsløshed og indvandring er beskyttelse af miljøet det politiske emne, som de danske vælgere mener er vigtigst.

Danskerne er blevet mere bekymrede for miljøet.

Flere mener, at beskyttelse af miljøet er et af Danmarks vigtigste politiske problemer, og det ligger nu på en tredjeplads over de politiske emner, der interesserer vælgerne mest, kun overgået af arbejdsløshed og indvandring.

Det skriver Information

Det er en ny analyse fra tænketanken KRAKA, som viser, at siden 2012 er andelen af vælgere, der vurderer miljøet som det vigtigste emne, steget fra 12 til 28 procent.

Forklaringen er ifølge økonom Nicolai Kaarsen, der står bag analysen, at folk har fået større tillid til den danske økonomi, og vælgerne derfor i højere grad kan interessere sig for andre områder.

I Danmarks Naturfredningsforening er præsident Ella Maria Bisschop-Larsen glad for, at flere danskere ser miljøbeskyttelse som et vigtigt tema.

Hendes bud på en årsag til den øgede interesse er, at der mangler politisk initiativ på området.

»Hele den økonomiske krise og jagten på vækst og beskæftigelse har fået de politiske partier til at rykke baglæns, så det pludselig er i orden at forurene noget mere for at skaffe arbejdspladser. Det tror jeg ikke, danskerne er med på,« siger hun til Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.