Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere børn og unge får diagnosen angst eller depression

Antallet af børn og unge med angst- eller depressionsdiagnoser er tredoblet de seneste ti år, viser rapport.

København. Andelen af børn og unge, der bliver diagnosticeret med angst eller depression, er tredoblet de seneste ti år.

Tallet er gået fra 2354 til 7189, viser en ny rapport fra Sundhedsdatastyrelsen.

Det skriver Politiken tirsdag.

Tallene omfatter ikke børn og unge, der behandles af eksempelvis privatpraktiserende psykiatere.

Men stigningen betyder ikke nødvendigvis, at flere børn og unge rammes på deres psyke.

Det kan derimod være et tegn på, at man er blevet bedre til at opdage eller diagnosticere dem, der har ondt i psyken, mener overlæge ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Glostrup Pia Jeppesen.

- Det kan godt være, at flere og flere børn kommer ind i børnepsykiatrien og får en formel diagnose.

- Men det er stadig ikke nået der op, hvor vi diagnosticerer alle børn, der rent faktisk har angst eller depression, siger hun til Politiken.

Ifølge hende vil mindst 20 procent af børn og unge i Danmark, inden de bliver voksne, have opfyldt kriterierne for en tilstand der kan diagnosticeres som enten angst og/eller depression.

Men flere diagnoser er ikke den eneste forklaring, vurderer formanden for organisationen Sind Ungdom, Helge Toksvig Bjerre.

Ifølge ham betyder stigningen også, at der er flere børn og unge, der har fået det dårligt de seneste ti år.

- Man er blevet bedre til at diagnosticere, og man får brudt tabuet langsomt, så vi opdager flere børn og unge, der ikke har det godt.

- Men den vigtigste årsag er desværre, at flere og flere børn og unge reelt har det dårligt og bliver ramt af angst og depression, siger han til Ritzau.

Han ser en tendens til, at unge føler, at de skal præstere mere, end man skulle for bare 10 til 15 år siden.

- Vi har et samfund, hvor tempoet stiger, og hvor presset på den enkelte bliver større og større for at lykkes med sit liv og være en succes, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.