Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere børn er afhængige af at spille

Antallet af ludomaner blandt børn er eskaleret de seneste par år. Nu søger børn under 18 år også hjælp til behandling af spilafhængighed.

Problemet med spilafhængige børn er eskaleret de seneste par, og Center for Ludomani behandler nu også børn under 18 år. Det skriver Politiken.

Center for Ludomani oplyser, at de behandler 10-15 børn for ludomani om året.

Forskningsklinikken for Ludomani under Aarhus Universitetshospital oplever også et øget behov for at behandle børn, der er afhængige af spil.

Psykolog og lektor Jakob Linnet, der leder klinikken i Aarhus, siger til Politiken, at klinikken får flere henvendelser fra mindreårige, der ønsker behandling for ludomani.

»Der er en helt fundamental problematik, som handler om unge og spil, og som kræver mere oplysning og opmærksomhed«, siger han.

Team Danmark og Center for Ludomani har undersøgt spillekulturen i danske talentudviklingsmiljøer i en endnu ikke offentliggjort undersøgelse, og stikprøver blandt 775 unge atleter på sportsakademier og idrætsklasser har vist, at 60 procent af de adspurgte 13-17-årige drenge har erfaring med pengespil.

Tidligere undersøgelser har slået fast, at over 30.000 danskere mellem 13 og 17 år har en problematisk spilleadfærd og er i fare for at udvikle ludomani.

Statsministeriets kontrolorgan på området, Spillemyndigheden, har for nylig rettet skarp kritik mod Danske Spils forhandlere for at sælge spil til børn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.