Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere bilister tiltales nu for at hjælpe flygtninge

Syv personer er nu blevet tiltalt for at have fragtet flygtninge gennem landet. Fredag blev østjyde dømt.

København: Få dage efter dommen i den første sag om danske bilisters pludselige hjælp til flygtninge og migranter følger nu en stribe andre sager.

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har onsdag valgt at rejse tiltale mod i alt syv personer for i dagene omkring 7. september 2015 at have bistået udlændinge med at opholde sig i Danmark og hjælpe dem gennem landet.

- Sagerne har været en del fremme i pressen, også som følge af flere af de impliceredes offentliggørelse af deres handlinger på de sociale medier, siger chefanklager Henriette Rosenborg Larsen i en pressemeddelelse.

Hun oplyser, at de syv tiltalte fordeler sig på fire forskellige sager. Alle er tiltalt for overtrædelse af udlændingelovens § 59 - også kaldet "den milde" paragraf for menneskesmugling.

- Udgangspunktet for strafudmålingen i den type sager er fængsel, men grundet sagernes særlige omstændigheder har vi - koordineret med de lignende sager fra det jyske - besluttet alene at nedlægge påstand om bødestraf, siger Henriette Rosenborg Larsen.

Det samme var tilfældet fredag, hvor en 41-årig østjydes ønske om at hjælpe en flygtningefamilie resulterede i en bøde på 5000 kroner.

Dommen blev afsagt af Retten i Randers efter et kort retsmøde, hvor manden erkendte, at han 8. september sidste år gav fem afghanske flygtninge et lift fra den nordtyske by Flensborg til færgelejet i Grenaa.

Sagen var langt fra den første for overtrædelse af udlændingeloven, men det var den første retssag oven på den stribe af sager, som politiet rejste mod danske bilister, der gav flygtninge et lift omkring 7.-9. september sidste år.

Både anklager og forsvarer lagde her vægt på, at det medmenneskelige motiv burde spille ind i rettens afgørelse af sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.