Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fixerum erklæres for en succes

Mængden af narkorelateret affald i hovedstaden er blevet mere end halveret, siden Københavns Kommune åbnede sit fixerum sidste år.

I september 2012 blev der hver eneste dag indsamlet 3,7 kilo narkorelateret affald - sprøjter, kanyler, blodige klude med mere - på Vesterbro i København, hvor størstedelen af hovedstadens stofmisbrugere holder til.

I december var mængden af affald indsamlet af Københavns Kommune faldet til 1,6 kilo i gennemsnit pr. dag, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Forskellen skyldes ifølge kommunen det fixerum, som åbnede i oktober på Vesterbro. Her kan narkomanerne tage deres hårde stoffer under ordnede forhold, så de slipper for at fixe i baggårde og på gaden, og fra politisk side tøver man ikke med at betegne rummet som en succes.

- Jeg er rigtig glad for, at stofindtagelsesrummet kan tilbyde trygge og sanitære rammer for en meget udsat befolkningsgruppe. Det har allerede vist sig at være en stor succes, som har haft en positiv effekt - både for narkomanerne på Vesterbro og for de øvrige beboere i bydelen, som oplever mindre kaos i gadebilledet, siger overborgmester Frank Jensen (S) i pressemeddelelsen.

Samme melding lyder fra socialborgmester Mikkel Warming (Ø).

- Beboere og besøgende i København høster allerede nu frugterne af stofindtagelsesrummet. De nyeste tal viser, at der er langt færre kanyler i vores gader. Samtidig har stofindtagelsesrummet reddet liv og givet stofmisbrugerne mere sundhed og et mere værdigt liv, siger han.

Fixerummet åbnede 1. oktober, og frem til årsskiftet er der registreret 642 individuelle brugere af rummet. Københavns Kommune planlægger at åbne endnu et stofindtagelsesrum på Vesterbro.

- Og så skal resten af landet med, siger socialborgmester Mikkel Warming.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.