Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Firma fra Rødovre dømt for at komme Mærsks stjerne for nær

World Wide Traffic er dømt i landsretten for at have et logo, der ligger for tæt på A.P. Møller - Mærsks

World Wide Traffic i Rødovre er dømt for have trådt A.P. Møller - Mærsk A/S over tæerne ved at benytte sig af et logo, som minder om den berømte syvtakkede stjerne. Scanpix/Jens Astrup
World Wide Traffic i Rødovre er dømt for have trådt A.P. Møller - Mærsk A/S over tæerne ved at benytte sig af et logo, som minder om den berømte syvtakkede stjerne. Scanpix/Jens Astrup

København. Østre Landsret har onsdag stadfæstet dommen over det lille transportfirma World Wide Traffic, der var sagsøgt af A.P. Møller - Mærsk for at have brugt selskabets ikoniske logo, den syvtakkede stjerne. Det oplyser Østre Landsret.

World Wide Traffic skal dermed betale en bøde på 10.000 kroner til det lyseblå shippingkonglomerat fra Esplanaden samt 35.000 kroner i sagsomkostninger. Derudover skal selskabet holde op med at bruge sit logo.

World Wide Traffic blev allerede i 2016 idømt en bøde ved Sø- og Handelsretten.

»Efter en helhedsvurdering af de to mærkers visuelle udtryk finder retten det godtgjort, at der i den relevante kundekreds vil skabes en forbindelse mellem World Wide Traffics mærke og Mærsks velkendte varemærke«, lød det dengang i domsafsigelsen.

Dommen blev dog anket til landsretten.

Det er en enkelt mand, der står bag selskabet, som i 2016 ud over ham selv også havde en deltidsansat. Der er tale om et ganske lille selskab, der i 2015/16 gav et overskud på 19.365 kroner.

De år, hvor der har været underskud, har hans familie støttet ham økonomisk, forklarede manden bag selskabet i retten i 2016.

Han fortalte desuden, at han siden 10-års-alderen har drømt om udformningen af det, der senere blev til selskabets logo.

Det var hans søster, der tegnede det for ham, og det minder ham om hans albanske rødder, herunder Moder Teresa og hans religiøse overbevisning, familie og stjernebilleder.

Den købte Sø- og Handelsretten ikke dengang og lagde blandt andet til grund for dommen, at manden tidligere har arbejdet tolv år i Mærsk.

Dommen har selvsagt vakt glæde hos Mærsk, der føler, at selskabet har snyltet på Mærsks ry og renommé.

»World Wide Traffic opererer i den samme branche som Mærsk - inden for transport, shipping og logistik - og udnytter dermed de distinkte karakteristika ved den syvtakkede stjerne og Mærsks ry,« skriver Mærsk i en meddelelse.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.