Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fire mænd får dom for at indsmugle heroin

Retten idømte hårde domme i en narkosag, selv om mængden af indsmuglet stof blev sat kraftigt ned.

Arkivfoto: Retten på Frederiksberg.
Arkivfoto: Retten på Frederiksberg.

Fire mænd fik torsdag hårde domme i Retten på Frederiksberg for at indsmugle, opbevare og videresælge en større mængde narkotika, blandt andet heroin.

Stoffet blev for et år siden smuglet til landet i en bil.

Mændene er dømt for to indsmuglinger. Første gang smuglede de to kilo heroin inklusive fyldstof, anden gang omkring et halvt kilo heroin, 720 gram amfetamin og knap et kilo fyldstof.

Ved en ransagning af en lejlighed på Frederiksberg, der tilhører en af de dømte, og som mændene tilsyneladende brugte til at gøre stoffet færdigt til salg på gadeplan, fandt politiet omkring et kilo kokain.

Tre af mændene blev anholdt 23. marts sidste år i en lejlighed i Hvidovre. Ved den lejlighed havde de 730 gram heroin på sig, som anklagemyndigheden mener skulle sælges.

Den hårdeste straf fik en 37-årig mand, som retten idømte en fængselsstraf på syv år og seks måneder.

Anklagemyndigheden havde forsøgt at få ham dømt for mindst 9,5 kilo heroin, men retten fandt det kun bevist, at han og hans medtiltalte havde haft med godt og vel to kilo at gøre.

Imidlertid blev han også dømt for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, idet han havde en halvautomatisk pistol med magasin og 12 patroner.

To mænd på 44 år og 37 år fik henholdsvis seks år og seks måneders fængsel og seks års fængsel.

»Strafudmålingen viser, at der efter rettens opfattelse er tale om hård narkokriminalitet,« siger anklager Janne Holstein Pehrson.

De tre mænd modtog alle deres dom.

Fjerdemanden - en 32-årig mand, hvis rolle i sagen betegnes som kurer - blev idømt fire år og seks måneders fængsel for at transportere narko til Danmark. Han blev desuden udvist af Danmark.

Denne mand har som den eneste udbedt sig betænkningstid og overvejer nu, om han vil anke dommen til landsretten.

Sagen er efterforsket af SEØ, Særlig Efterforskning Øst. Ifølge sagens anklageskrift er yderligere to navngivne mænd mistænkt i sagen. Også flere uidentificerede personer menes at have deltaget i indsmuglingen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.