Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fire har fået alvorlige øjenskader nytårsaften

I alt fik 25 skadet deres øjne af fyrværkeri. Ti af dem var tilskuere. Næsten ingen bar beskyttelsesbriller.

København. Der blev nytårsaften og -nat registreret 25 øjenskader på landets øjenafdelinger. Heraf er de fire alvorlige øjenskader, der næsten sikkert vil give varige mén.

Det oplyser overlæge Jørgen Villumsen fra Region Hovedstadens øjenafdeling på Glostrup Hospital. Han har indsamlet tal fra øjenafdelingerne i landets fem regioner.

Blandt de 25 skadede er 12 børn.

- Stort set ingen af dem, der har fået øjenskader, har brugt beskyttelsesbriller. 23 oplyser, at de ikke havde briller på, mens to muligvis havde det, siger Jørgen Villumsen.

Han hæfter sig ved, at 10 af dem, der har fået skadet deres øjne, ikke selv håndterede fyrværkeri, men blev ramt, da de stod og så på.

Ifølge Region Sjællands opgørelse i hele landet har der været 38 øjenskader. Men her er der også tale om øjenskader af mindre alvorlig karakter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.