Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fire fængslet for drab i nordjyske Gunderup

En kvinde og tre mænd er søndag blevet varetægtsfængslet i sagen om drabet på en 58-årig mand i Nordjylland lørdag.

En kvinde og tre mænd blev søndag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Hjørring. Sigtet for drabet på den 58-årige mand, som blev fundet død i sit hjem i landsbyen Gunderup i Nordjylland lørdag.
En kvinde og tre mænd blev søndag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Hjørring. Sigtet for drabet på den 58-årige mand, som blev fundet død i sit hjem i landsbyen Gunderup i Nordjylland lørdag.

De fire personer, som er sigtet for det brutale drab på en 58-årig mand i den nordjyske landsby Gunderup, er alle blevet varetægtsfængslet.

Det stod klart, da grundlovsforhøret i Retten i Hjørring sluttede søndag eftermiddag. Det skriver bt.dk.

Her blev en 39-årig mand, en 32-årig mand og en 52-årig kvinde sigtet for det drab, som dagen forinden var blevet begået i landsbyen Gunderup, 13 kilometer syd for Aalborg. Udover de tre personer blev endnu en 39-årig mand fremstillet in absentia, fordi han var for påvirket psykisk til at møde op.

»De er alle fire blevet varetægtsfængslet. Dommerens begrundelse lød, at der var begrundet mistanke om §245- og §246-vold, altså grov vold med døden til følge,« oplyser sagens anklager, Karina Skou, fra Nordjyllands Politi til bt.dk.

Alle fire nægtede sig skyldige i sigtelserne om drab og grov vold, og at de sammen skulle have tævet den 58-årige mand med et baseballbat og en kæp.

»De nægter sig alle sammen skyldige i dag,« fortæller anklageren.

Den 58-årige mand blev fundet død i sit hjem på Oppelstrupvej 107 i Gunderup lørdag eftermiddag, efter vidner forinden havde slået alarm hos Nordjyllands Politi. Her var en af de sigtede blevet set med blod på tøjet og et slagvåben i hånden på byens hovedgade - formentlig det våben, som de i dag er sigtet for at have dræbt den 58-årige med.

Anklager Karina Skou fra Nordjyllands Politi havde forinden krævet dørene lukket til grundlovsforhøret, hvilket dommeren valgte at efterkomme. Det er derfor uvist, hvad de sigtede har forklaret om sagen. Blandt andet kender man ikke relationen mellem de fire og deres forbindelse til den nu dræbte.

Ifølge tv2.dk er de fire personer blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.