Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Find din adresse: Nu kan du se, hvem der har boet i dit hjem før dig

Er du nysgerrig på, hvem der har boet i din bolig for 76 år siden, er det nu muligt for dig at finde ud af.

Syv måneder efter de tyske tropper havde besat Danmark, blev der afholdt en folketælling i hele landet, hvor 3,8 millioner danskere blev registreret. Alle, der havde bopæl eller opholdt sig i en kommune om natten mellem den 4. og den 5. november, skulle oplyse deres fornavne, køn, fødselsdag og erhverv.

Nu - 76 år senere - har Rigsarkivet lagt alt materialet fra dengang online, skriver bt.dk. Og det giver dig mulighed for at finde ud af, hvem der tidligere har boet i din egen eller i andres bolig.

Hidtil har det udelukkende været muligt at se 'Folketællingen 1940' med særlig tilladelse og kun på Rigsarkivets læsesal i København.

Men nu, hvor den er fyldt 75 år, er den almindeligt tilgængelig efter arkivloven.

Arbejdet har taget 17.037 timer

Rigsarkivet startede arbejdet med digitaliseringen i 2011 og har arbejdet 17.037 timer for at komme i mål. Arbejdet har blandt andet gået på at scanne 4.383 arkivæsker, der i digitaliseret form fylder 2.555.500 billedfiler.

Det er i alt oplysninger om 3.844.312 personer i Danmark, der nu kan tilgås online.

Det kan dog være vanskeligt at grave oplysningerne frem, da adresserne er opdelt i forskellige lister.

Er du nysgerrig, kan du forsøge at finde din adresse HER. Rul ned i listen, til du når 'Folketælling 1940' og find den liste, der passer til din adresse. Du kan også lede i andre årstal.

Har du brug for hjælp til at finde rundt i listerne, har Rigsarkivet lavet denne guide.

Der kan være lang ventetid, da Rigsarkivet i øjeblikket får mange besøgende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.