Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finansmand mistænkt for milliardsvindel med skat står frem

Brite bosat i Dubai afviser ulovligheder, men bekræfter at have hentet milliarder i Skat fra udbytterefusion.

København: For et halvt år siden begyndte skandalen med refusion af udbytteskat at rulle. Ni milliarder kroner er blevet suget ud af statskassen, og en Dubai-bosat finansmand er mistænkt for at have været lidt for kreativ med refusionen af skat fra Danmark.

Nu står den mistænkte brite, Sanjay Shah, frem i Børsen og bekræfter, at han har medvirket til at trække mange milliarder ud af Skat ved refusion af udbytteskat.

Men det er sket helt efter reglerne, siger han til avisen.

- Seks måneder efter at nyheden kom ud, er der stadig ikke et eneste dokument eller bevis, der viser, at jeg har gjort noget forkert, siger Sanjay Shah, stifter af finanskoncernen Solo Group, til Børsen.

Han siger, at han bliver efterforsket for hvidvaskning i Tyskland, mens Storbritanniens anklagemyndighed også har ham i kikkerten. Shah er dog ifølge Børsen "overbevist om", at hverken han eller hans ansatte har foretaget noget kriminelt.

Ifølge Bagmandspolitiet har svindlere fået Skat til at udbetale refusion af udbytteskat på baggrund af fiktive aktieposter og forfalsket dokumentation. Men Sanjay Shah selv siger, at der aldrig er forfalsket nogen dokumenter.

Han genkender milliardbeløbet, som Skat har tabt, og mener yderligere, at "smuthullet" i de danske skatteregler sagtens kan have fået 20 milliarder kroner til at sive ud af statskassen.

Ifølge ham har internationale storbanker og banker herhjemme været indblandet i den type handler.

Han er ifølge sit eget udsagn blot mistænkt i sagen, fordi han er "et let mål" og "godt læsestof", fordi han "lever i Dubai, et såkaldt skattely, kører en hvid Rolls-Royce og bor med en hvid kat."

Skatteminister Karsten Lauritzen skriver torsdag i en e-mail til Børsen, at han ikke vil kommentere påstanden om, at der var tale om et skattehul.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.