Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Film retter hård kritik mod adoptionsbureau

Dansk adoptionsbureau kritiseres for at se passivt til, mens børnehjem lokker børn fra forældre.

Det danske adoptionsbureau DanAdopt kritiseres i dokumentarfilmen »Mercy, Mercy  -Adoptionens pris« for at sende børn til Danmark, som er blevet lokket fra deres forældre.

Eksemplet fra filmen er børnene Masho og Roba, som har både en far og en mor og en flok ældre søskende, men alligevel bliver afleveret på et børnehjem i Etiopien og derefter givet videre til et dansk par, som tager dem med til Holbæk.

- Lad børnene få en uddannelse, og de vil være til nytte ikke bare for jer og jeres efterkommere, men for dette land, siger børnehjemmets direktør, Ato Aderejew, ifølge Politiken i filmen for at lokke forældrene til at give ham deres to yngste børn.

- De kan gøre nytte, hvis de får chancen for at blive videnskabsfolk eller læger og komme hjem til dette land igen, fortsætter han.

Mens overtalelsen finder sted, sidder den lokale chef for DanAdopt ved siden af direktøren uden at reagere, skriver Politiken.

Amnesty International vurderer, at forløbet strider imod FNs Børnekonvention, der dikterer, at man altid skal tage udgangspunkt i barnets tarv.

DanAdopt indstillede for en uge siden formidlingen af børn fra børnehjemmet Enat Alem og skriver til Politiken, at »ingen kan se den film uden at blive dybt berørt. Alle parter efterlades som fortabte og står tilbage i en dybt ulykkelig situation«.

»Mercy, Mercy« har mandag premiere på dokumentarfestivalen IDFA i Amsterdam.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.